Het is bijna zover

Er is een team gevormd van oogdeskundigen dat op missie gaat naar Kawayan in de periode van 15-30 maart. Zij zullen daar zo'n 1000 mensen aan een bril helpen. Een leesbril is alleen al een kostbaar bezit voor mensen die daarmee hun zicht weer terug krijgen.
Vangie heeft alles goed voorbereid met bijvoorbeeld een verzoek aan de burgemeester van het gebied om een officiële uitnodiging te sturen naar het team van St. Zienderogen. Dat moet voorkomen dat de douane moeilijk gaat doen over de oogapparatuur en de koffers vol brillen en allerlei invoerrechten gaat heffen.
Eday heeft intussen geïnventariseerd in Kawayan en in de dorpen in de buurt, welke mensen in aanmerking komen voor een oogmeting en een bril. 
Het team wordt door de familie van Vangie opgehaald van het vliegveld en naar hun logeeradres gebracht in Kawayan.
We zijn heel benieuwd hoe de missie gaat plaatsvinden.

 

Stichting Zienderogen zet zich al tientallen jaren in voor zorg aan ‘verre’ ogen. Door middel van kleinschalige projecten biedt Stichting Zienderogen hulp aan de allerarmste blinden en slechtzienden. De problematiek is namelijk groot, wereldwijd zijn er miljoenen mensen met een visuele beperking, variërend van slechtzienden tot blinden. Schrijnend is dat het overgrote deel van deze mensen onnodig beperkt is.

Margriet, een van onze donateurs bracht ons in contact met stichting Zienderogen die een paar keer per jaar ergens in de wereld een project uitvoeren en net op zoek waren naar een nieuwe plek waar ze hun oogzorg kunnen inzetten.

Wij van Hulp Filipijnen vinden het geweldig dat Zienderogen in 2024 in ‘onze’ dorpen van Kananga langskomt met apparatuur om ogen te meten en koffers vol monturen meebrengt. Mensen die zelf geen bril kunnen betalen en daardoor soms erg slecht zien, kunnen dan toch een bril krijgen.
Dit project ligt een beetje buiten wat we normaal doen voor de Filipijnen maar we vinden het super dat wij het mee mogelijk kunnen maken dat veel mensen gratis goede oogzorg krijgen.