Even voorstellen

Vangie en Lute

Vangie Regala is in 1969 geboren in Kananga op de Filipijnen. "Ik woon sinds 1998 in Nederland nadat ik enkele jaren eerder mijn man, Lute, had ontmoet. Ik werk als financieel medewerkster aan de Universiteit van Utrecht. Ik woon met veel plezier in Nederland maar als ik mijn familie in hun dorp Kawayan op de Filipijnen bezoek, word ik elke keer getroffen door de armoede, het gebrek aan medische zorg en de schamele leefomstandigheden. Ik zet mij daarom graag in om te doen wat ik kan om het dorp en de naburige gemeenten van mijn familie te helpen met de meest noodzakelijke hulp".

Lute Geertsma is tekst corrector en chauffeur. "Ik leerde mijn vrouw Vangie in 1996 kennen. We ontmoetten elkaar in Ormoc, dat ligt op Leyte, één van de Visayas-eilanden in het midden van het land. De Filipijnen zijn een land van gastvrije en vriendelijke mensen waarvan velen het helaas moeten doen zonder de meest noodzakelijke basiszorg, onderdak en kleding. Zelfs elke dag voedsel is niet vanzelfsprekend". 

Hulp voor jonge mensen

“We ondersteunden enkele jonge mensen uit de familie financieel met hun studie. Zo kunnen ze later een beroep uitoefenen en voor hun naaste familie zorgen”.
Zo begon, heel in het klein, onze hulp aan het dorpje Kawayan op Leyte (Filipijnen).

Roylan Goron

Zo kon bijvoorbeeld Roylan Goron met onze financiële steun afstuderen als werktuigbouwkundig  ingenieur. Roylan kon direct aan de slag en voorziet nu in het onderhoud van zijn eigen gezin en daarnaast ondersteunt hij zijn ouders en grootouders in Kawayan.