Stichting Zienderogen zet zich al tientallen jaren in voor zorg aan ‘verre’ ogen. Door middel van kleinschalige projecten biedt Stichting Zienderogen hulp aan de allerarmste blinden en slechtzienden. De problematiek is namelijk groot, wereldwijd zijn er miljoenen mensen met een visuele beperking, variërend van slechtzienden tot blinden. Schrijnend is dat het overgrote deel van deze mensen onnodig beperkt is.

Margriet, een van onze donateurs bracht ons in contact met stichting Zienderogen die een paar keer per jaar ergens in de wereld een project uitvoeren en net op zoek waren naar een nieuwe plek waar ze hun oogzorg kunnen inzetten.

Wij van Hulp Filipijnen vinden het geweldig dat Zienderogen in 2024 in ‘onze’ dorpen van Kananga langskomt met apparatuur om ogen te meten en koffers vol monturen meebrengt. Mensen die zelf geen bril kunnen betalen en daardoor soms erg slecht zien, kunnen dan toch een bril krijgen.
Dit project ligt een beetje buiten wat we normaal doen voor de Filipijnen maar we vinden het super dat wij het mee mogelijk kunnen maken dat veel mensen gratis goede oogzorg krijgen.